Reactie as-Soennah op commotie rond salafisme

2871

De samenleving wordt naar de afgrond gedreven door politici die moslims zwart maken. Dit laat de Haagse as-Soennah moskee het AD weten. Het moskeebestuur reageert hiermee op de commotie rondom het salafisme.

De Tweede Kamer stelt een onderzoek in of een verbod op deze ultra-orthodoxe stroming binnen de Islam mogelijk is. Diverse Kamerleden pleiten voor een verbod op álle salafistische organisaties in Nederland. Zo stelt Ahmed Marcouch (PvdA) dat hun ideologie niet verenigbaar zou zijn met de democratie. Bovendien beweert hij dat het salafisme het 'voorportaal' van de gewelddadige jihad zou zijn.

"Deze polariserende pleidooien wakkeren nog meer haat en afkeer aan", aldus het moskeebestuur in een verklaring. "Zij [deze politici] drijven onze samenleving naar de afgrond en plaatsen ons in een voortdurende staat van achterdocht en wantrouwen."

Het moskeebestuur prijst de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) die zich niet laat meeslepen door de landelijke tendens. De Haagse burgervader werkt juist liever met salafistische organisaties in zijn stad sámen. Iets dat hem op veel kritiek komt te staan, ook uit zijn eigen partij.

Het bestuur van de as-Soennah moskee steunt de burgemeester echter volledig. "De recente uitspraken van Van Aartsen kunnen als voorbeeld dienen voor velen als het gaat om het tonen van leiderschap, sluiten van de gelederen en zich niet door de waan van de dag te laten meeslepen", aldus het moskeebestuur in de verklaring.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
6 januari 2016