Rechts-extremisten verklaren moslims de oorlog

4052

Vanochtend hebben leden van de fascistische groepering ‘Identitair verzet’ moskee al-Hijra in Leiden een tijd lang bezet gehouden. De aan de Ter Haarkade gelegen moskee heeft ze uiteindelijk met de hulp van de Politie kunnen verdrijven.

Volgens de activisten is dit de eerste actie in een reeks van verzetsdaden tegen ‘de islamisering van Nederland’. De groep roept alle activisten en sympathisanten in Nederland en Vlaanderen op om dergelijke daden de komende tijd te verrichten.

Aan de oproep van de al-Hijra moskee om zich te verzetten tegen dit soort acties is gehoor gegeven door enkele andere moskeebesturen. Samen hebben zij een platform opgezet ‘Samenwerkingsverband moskeeën Haaglanden’ en is er namens dit platform aangifte gedaan bij de Politie tegen deze walgelijke daad. “We mogen dit incident niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan…een aanslag op een moskee is een aanslag op ons allemaal”, aldus het platform.

Namens moskee as-Soennah is de voorzitter, dhr. A. Taheri, ook naar de getroffen moskee gegaan en heeft hij zijn hulp en expertise ingebracht.

Lees ook: AD.nl

Team al-Yaqeen
7 februari 2015