Recordaantal anti-islambetogers in Dresden

3590

Maandagavond zijn duizenden mensen in Duitsland demonstrerend de straat opgegaan tegen de 'islamisering van het Westen'.

Ongeveer 15.000 Duitsers liepen mee in een protestmars in de Duitse stad Dresden. De organisatie lag in handen van de relatief nieuwe beweging Pegida. Deze beweging roept al meer dan een week op tot protesten tegen buitenlandse en islamitische invloeden.

Recordaantal betogers

Maandagavond nam dit recordaantal betogers deel aan de demonstratie. De betogers willen dat er minder moslims en andere asielzoekers worden opgevangen. Ze zwaaiden met Duitse vlaggen, kaarsen en spandoeken en schreeuwden: "Wij zijn het volk".

"Ik ben gepensioneerd. Ik krijg maar een klein pensioen, maar ik moet betalen voor deze mensen. Niemand heeft me dat gevraagd", aldus een oudere man die meeliep. Een vrouw die speciaal 80 kilometer had gereisd om de demonstratie bij te wonen, gaf aan bezorgd te zijn om het land.

Asielzoekers

Duitsland heeft het afgelopen jaar veel meer asielzoekers opgevangen. Dit door onder meer de oorlog in Syrië en Irak. In 2014 zijn ongeveer 200.000 asielaanvragen binnengekomen. In 2013 waren dat er nog slechts 127.000. Duitsland behoort tot de landen die de meeste vluchtelingen opvangen. Ter vergelijking; in Nederland worden 250 Syrische vluchtelingen opgevangen.

Tegelijkertijd vond er een tegendemonstratie plaats in Dresden. Meer dan zesduizend demonstranten protesteerden tegen Pegida. Het kwam niet tot grote incidenten.

Bron:Nu.nl

Team al-Yaqeen
16 december 2014