|
03:49
Den Haag | Fadjr
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
03:49
Middel 6
05:21
Middel 5
13:48
Middel 2
18:04
Middel 4
22:01
Middel 3
23:32
Alle gebedstijden
Reddingsactie Turkse kinderen

Volgens dagblad Trouw zal er door de Turkse regering een reddingsactie gestart worden voor Turkse kinderen die geplaatst zijn bij Nederlandse pleeggezinnen. Het gaat dan met name om christelijke en homoseksuele pleeggezinnen.

Voorzitter van de Turkse onderzoekscommissie voor de mensenrechten, Ayhan Üstün, haalt het voorbeeld aan van een Turkse vader en kind die van de trap waren gevallen. Dit ongeluk werd door Jeugdzorg gebruikt om het kind uit huis te plaatsen. Ook wijst hij op de casus van de negenjarige Yoenoes die door de Nederlandse rechter aan een lesbisch stel werd toegewezen. Volgens hem gebeurt dit met slechts één doel: assimilatie.

De commissie gaat de komende tijd contact opnemen met ouders, politici, Jeugdzorg en Turkse organisaties om hen te overtuigen van de noodzaak om Turkse kinderen te plaatsen in een pleeggezin met dezelfde culturele en religieuze achtergrond.

Volgens een grote pleegzorginstelling die actief is in Noord-Holland en Utrecht is er een groot gebrek aan moslimpleeggezinnen.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
20 februari 2013

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter