School aangeklaagd door Amerikaanse ‘bommenmaker’ (14)

1973

Ahmed Mohamed die bijna een jaar geleden in Irving (Texas) werd gearresteerd vanwege een klok die hij had gemaakt en door zijn school aangezien werd voor een bom, heeft met zijn familie de school aangeklaagd.

Ook de directeur van de school en het schooldistrict moeten zich voor de rechter verantwoorden, zo wordt door Amerikaanse media gemeld.

De veertienjarige Ahmed Mohamed verscheen vorig jaar met zijn eigen creatie met draden op de MacArthur High School. Een schoolmedewerker dacht direct dat het om een bom ging en belde de politie. Op het bureau bleek het echter om een klok te gaan. De scholier werd desondanks geschorst.

De aanklacht luidt dat de burgerrechten van de jongen geschonden zijn en dat er sprake is van (moslim)discriminatie. Vorig jaar eiste de familie een schadevergoeding van 15 miljoen dollar van de school en de gemeente.

Obama

Het incident leidde wereldwijd tot ophef en op sociale media werd de hashtag #IStandwithAhmed in het leven geroepen om de jongen een hart onder de riem te steken. President Barack Obama nodigde de jongen uit in het Witte Huis.

De jongen vertrok kort na het incident met zijn familie naar Qatar, dat hem een beurs aanbood voor een opleiding voor jonge uitvinders.

Bron: NU.nl

Team al-Yaqeen
9 augustus 2016