Segregatie of integratie?

3829

Naar aanleiding van de reportage van Nieuwsuur van afgelopen zondag, schreef Martijn de Koning een interessant artikel. De uitzending had als strekking ‘steeds meer jonge moslims leven naar strikte islamitische regels’.

Hierin geeft hij aan dat de verslaggever van Nieuwsuur en Jan Jaap de Ruiter bezig zijn met het vraagstuk van segregatie en integratie. Hij schrijft: “Signalen die voor hen wijzen op segregatie (zoals het stoppen met een mode-opleiding) worden eruit gepikt in het bijbehorende artikel. Dat dezelfde dame vermeldt gewoon ander werk gevonden te hebben waar ze blij mee is, wordt genegeerd. Je vraagt je af of men wel echt luistert naar wat die vrouwen te melden hebben.”

Ook schrijft De Koning: “En daar zien we dan een scheiding der geesten in de uitzending tussen de moslims enerzijds en Nieuwsuur en Jan Jaap de Ruiter anderzijds. Waar de predikers en geïnterviewde mensen mee bezig zijn is de vraag: ‘waar ben ik mee bezig in de samenleving als moslim’? Dat is geen vraag over hoe isoleer ik me van de samenleving, maar een hoe participeer ik als moslim. Dus als ik niet kan bidden op het werk vind ik dat dan een probleem of niet?”

Lees het volledige artikel op: Religionresearch.org

Team al-Yaqeen
23 november 2017