SGP: “We hebben iedereen lief, behalve moslims”

6699

“De aanwezigheid van de Islam in Nederland vraagt om een duidelijke politieke koers. Niet gedreven door angst, maar ook niet door naïviteit.” Dat stelde de SGP gisteren in een manifest tegen de Islam.

Volgens de partij verdienen de zorgen van veel burgers een serieuzer antwoord van de overheid. Het manifest gaat onder meer over opvang van moslimvluchtelingen in hun eigen regio, het laten ontbinden van radicale organisaties en het afnemen van het Nederlanderschap bij veroordeelde terroristen met een dubbele nationaliteit.

“Alle mensen hebben gelijke rechten”, zegt de partij in het manifest. “We hebben iedere naaste zo lief als onszelf. Die waarde mogen we nooit loslaten. Alleen, dat is geen reden om krampachtig vast te houden aan de gelijkheid van alle godsdiensten.”

Asielzoekers die zich in een asielzoekerscentrum schuldig maken aan antisemitisme of intimidatie verspelen daarmee, als het aan de SGP ligt, het recht op een verblijfsvergunning. Ook voorstellen die de SGP eerder deed, zoals een verbod op de islamitische gebedsoproep, staan in het manifest. Arabische landen die antisemitische propaganda verspreiden moeten door de Europese Unie onder druk worden gezet.

De SGP zou graag zien dat andere partijen het voorbeeld volgen. “Het is onze wens dat andere partijen ook kleur bekennen en met een heldere visie komen. Vóór de verkiezingen”, zo sluit het manifest af.

Tunahan Kuzu van partij DENK ziet het manifest als “een knieval voor xenofobie en islamofobie”. De opstelling van de SGP “lijkt het verlengde van het verkiezingsprogramma van de PVV”, zei hij gisteravond in het EO-programma De tafel van Tijs.

De ene religie is volgens hem gelijk aan de andere. “Het moet niet zo zijn dat de ene meer vrijheid krijgt dan de andere.”

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
1 februari 2017