SGP wilt geen Adhaan meer

3652

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is verbaasd over het voorstel van de SGP om de dagelijkse oproepen tot gebed vanaf minaretten te verbieden.

“We zijn hier niet in het Midden-Oosten. We hoeven het niet normaal te vinden dat er op zoveel momenten, met dat volume ‘Allah is groot’ door de straten schalt”, zegt SGP-leider Van der Staaij in het NOS Radio 1 Journaal.

“Moskeeën die dat doen zijn op een hand te tellen”, aldus RMMN-woordvoerder Saïd Bouharrou. Cijfers worden niet bijgehouden, maar Bouharrou kent slechts moskeeën in Utrecht, Roosendaal en Enschede die via een luidspreker tot het gebed oproepen. Die moeten aan geluidsnormen voldoen, zo geeft hij aan. Het aantal decibellen mag een bepaalde norm niet overschrijden.

Polarisering

“We hebben geen idee wat de SGP hiermee wil bereiken. Het anti-islamklimaat wordt op negatieve wijze gestimuleerd. De polarisering neemt daardoor toe.”

Om te voorkomen dat de polarisatie tijdens de verkiezingsdebatten verder wordt aangewakkerd, wil de RMMN in gesprek met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Zo hoopt men dat debatten op basis van feiten zullen worden gevoerd.

“Graag verwijs ik naar de moskee Roosendaal, die door de commandokazerne van overlast werd beschuldigd. Dat werd ook groot uitgemeten in de media. Later bleek daar niet veel van te kloppen, met name omdat er de laatste maanden geen oproep via de luidspreker was geweest.”

Bron: NOS.nl

Team al-Yaqeen
15 oktober 2016