|
03:48
Den Haag | Fadjr
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
03:48
Middel 6
05:17
Middel 5
13:50
Middel 2
18:07
Middel 4
22:07
Middel 3
23:36
Alle gebedstijden
Sharia-driehoek: broodje aap verhaal

Dat buurtinterventieteams in de Haagse Schilderswijk volgens islamitische normen de orde zouden handhaven, is een broodje aap verhaal. Dat is nu binnen de Nederlandse politiek vastgesteld. De bedoelde teams opereren onder het gezag van de Haagse politie, en die bepaalt wat er gebeurt. De ministers Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) benadrukten dat gisteren in de Tweede Kamer.

Mediaberichten stelden eerder dit jaar dat in de Schilderswijk een 'Sharia-driehoek' zou bestaan waar orthodoxe moslims hun leefregels opleggen aan anderen. Lariekoek waar de PVV natuurlijk meteen op sprong, een debat over aanvroeg en zelfs demonstratief – en met veel bewaking – destijds door de wijk liep. De PVV denkt dat er sprake is van shariawetgeving in de Schilderswijk. Orthodoxe moslims zouden er de dienst uitmaken.

De ChristenUnie is sceptisch over de reactie van de gemeente Den Haag. De gemeente zou 'een goed nieuwsshow' vertonen met haar brief richting de Kamer waarin zij meldt dat de Haagse Schilderswijk "op de goede weg is". Maar volgens Segers (ChristenUnie) voelen veel bewoners zich nog steeds onveilig. Meisjes zouden 's avonds niet meer alleen op straat durven. Het Kamerlid vindt dat schokkend. Segers vroeg daarom minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) om een onderzoek naar de rol van moskeeën in de wijk.

Bron: Volkskrant.nl en Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
5 september 2013

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter