Sheikh Zine al-Abidine op bezoek

6000

Sheikh dr. Zine al-Abidine Balafredj zal inshaa'Allaah de komende dagen bij ons in de stichting aanwezig zijn. En omdat wij hier optimaal van willen profiteren, hebben wij samen met de Sheikh een programma opgesteld voor mensen die snakken naar kennis.

Zaterdag- en zondagochtend (16 en 17 februari) zal de Sheikh tussen 9:00 en 12:30 uur een introductie geven over de wetenschappen van Hadieth. Een uitgelezen kans voor Talabat ul-cIlm (studenten van kennis) om hun kennis op dit gebied bij te spijkeren. Deze lessen zijn ook voor de zusters. Maandag, dinsdag en woensdag (18, 19 en 20 februari) zal de Sheikh na het Maghrib-gebed een reeks lessen verzorgen in de moskee. Deze lessen zullen in het teken staan van de Islamitische jurisprudentie over drink- en etenswaren.

Sheikh dr. Zine al-Abidine Balafredj is in 1981 afgestudeerd aan de faculteit al-Hadieth in Medina. Hij behoorde tot een van de vooraanstaande studenten van Sheikh Hammaad al-Ansaarie en volgde onder meer lessen bij Sheikh cAbdoel-Moehsin al-cAbbaad, Sheikh Mahmoed al-Hoelaybie en Sheikh Naasir ud-Dien al-Albaanie. De Sheikh is erg actief op het gebied van Dacwah. Hij schrijft boeken en heeft op vele plaatsen als docent gefungeerd. De Sheikh is momenteel werkzaam als hoogleraar aan de universiteit van Hassan II (Marokko) en verzorgt tevens gastcolleges aan de universiteit van Medina.

Bestuur stichting as-Soennah 14 februari 2013