Sierahboek aanbevolen aan bibliotheken

4653

Het biografieboek over het leven van de Profeet (vrede zij met hem), geschreven door Aboe Ismail, is door de NBD aanbevolen aan alle openbare bibliotheken en boekhandelaren. NBD Biblion heeft een lovende recensie over dit boek geschreven.

De Nederlandse Bibliotheek Dienst, ook bekend als NBD Biblion, is een dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en koopt namens veel openbare bibliotheken boeken en overige media in bij Nederlandse uitgevers. Het is een samenwerkingsverband van openbare bibliotheken, uitgevers en boekhandelaren. Het is een bedrijf dat zonder winstoogmerk probeert de 'gang van het boek' in bibliotheken te optimaliseren. Het selecteert, recenseert en beschrijft nieuwe boektitels aan de Nederlandse openbare bibliotheken en schoolmediatheken. (Bron Wikipedia)

Recensie

NBD schrijft over het biografieboek dat het een omvangrijk en leesbaar boek is, vanwege de duidelijke lay-out, de duidelijke opbouw in hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen en het enigszins plechtige, maar toch correcte en toegankelijke Nederlands. Het boek onderscheidt zich hiermee van uit het Engels vertaalde biografieën, aldus de NBD.

Ook de stijl van het boek is niet onopgemerkt gebleven. De NBD beschrijft deze als "een vertelling waarin vele Koranverzen en overleveringen natuurlijk zijn geïntegreerd."

Als jij de bibliotheken en boekhandels wilt voor zijn, kun je het boek uiteraard nog steeds bij ons bestellen via onze webshop.

Team al-Yaqeen
12 september 2014