‘Slechts’ 2% van alle aanslagen komt van moslims

4259

Zoals de media het opblazen, lijkt het tegenwoordig wel alsof alle terrorisme alleen draait rond moslims. Waarom horen we nooit van christelijke, boeddhistische of joodse terroristen? Dit zijn de feiten: de grote meerderheid van aanslagen, maar liefst 98%, wordt gepleegd door niet-moslims!

In het Westen blijkt dat in de laatste 5 jaar minder dan 2% van de aanslagen gepleegd werden door moslims. Dit blijk uit rapporten van de FBI en Europol. In Europa gaat het over nog minder dan 2% omdat Europol enkel rekening houdt met de cijfers uit de 28 lidstaten.

Als we de cijfers voor 2013 van Europol bekijken zien we dat er 152 terroristische aanslagen waren in Europa. Slechts twee hiervan werden gepleegd door extremistische moslims. 84 van deze aanslagen werden gepleegd door ‘eigen’, Europese, separatistische en ethno-nationalistische groepen. En de meeste daarvan kennen we amper. Zo heb je het FLNC in Frankrijk dat zijn eigen ‘strijd’ voert voor onafhankelijkheid van Corsica. Of de MPRF in Griekenland, of de FAI in Italië, die onlangs nog een bomaanslag op een journalist pleegde.

Christelijk terrorisme?

Het zijn vooral christenen die de meeste terreurdaden plegen in de VS. Zo worden er bijvoorbeeld geregeld bomaanslagen uitgevoerd op abortusklinieken. Maar ook Anders Breivik, de man die in Noorwegen 77 mensen vermoordde. Hij wordt dan wel nergens omschreven als een christelijke terrorist, maar de redenen van zijn daden waren wel dat hij terug wilde naar een ‘monocultureel, christelijk Europa’.

Bron: HBVL.be

Team al-Yaqeen
17 januari 2015