Staatssecretaris verwacht faillissement Ibn Ghaldoun

4504

Sander Dekker, Staatssecretaris van Onderwijs, verwacht dat de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun failliet zal gaan. Daarmee is de kans klein dat de school de schulden aan de overheid terug zal betalen. Dat zei Dekker donderdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De Staatsecretaris trok eerder deze week per 1 september de subsidie voor de school in, vanwege de kwaliteit van het onderwijs die ver onder de maat zou zijn. De islamitische school heeft een schuld van 1,4 miljoen euro uitstaan bij de overheid en nog eens 800.000 euro schuld bij de gemeente Rotterdam. De Staatssecretaris van Onderwijs acht de kans klein dat de overheid iets terug zal zien van de 1,4 miljoen euro.

Op dit moment wordt er naar mogelijkheden gekeken om binnen zes weken een islamitische school op te richten. Mocht dit lukken zal waarschijnlijk het huidige gebouw gebruikt worden. De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) waar Ibn Ghaldoun onder valt, wil hiermee voorkomen dat de leerlingen verspreid worden. “Bij een overplaatsing komen de leerlingen op een andere school waar ze nog nooit zijn geweest. Ze kennen de andere leerlingen niet en moeten wennen, aldus CVO voorzitter Wim Littooij.

Bron: Nu.nl en Rijnmond.nl

Team al-Yaqeen 14 september 2013