Steen door de ruit gegooid bij Westermoskee

1558

Bij de Westermoskee is afgelopen nacht een grote steen door een ruit gegooid. De imam van de Amsterdamse moskee vond de steen vanochtend in de gebedsruimte. Meerdere ruiten van de moskee zijn beschadigd.

Mustafa Simsek, bestuurslid van de moskee, vertelt: ‘Dit is wel heel erg schrikken. Het was wel even grote verbazing. Wij zitten al jaren hier en nog nooit hebben we zoiets meegemaakt. Het is wel even slikken en denken: “Wat nu?”’

‘Moskeevandalisme’

Simsek en de andere bestuursleden hebben geen idee wie er verantwoordelijk is voor de vernielingen. Hij vreest dat het gaat om wat hij noemt ‘moskeevandalisme’. ‘Bekladdingen, dingen aan de moskeeën hangen, een briefje in de brievenbus van een moskee.’ Simsek geeft te kennen dat de Westermoskee dit tot op heden bespaard is gebleven. Wel ziet hij een toename van incidenten die gericht zijn tegen moskeeën in Nederland.

‘We hopen dat dit het meest extreme is dat ons kan overkomen, maar je denkt wel altijd na van hoe verder nu?’ Er zijn camerabeelden beschikbaar. Er moet blijken of hierop een mogelijke dader te zien is. Het moskeebestuur doet sowieso aangifte van de vernieling. Ook geeft Simsek aan dat de gebeurtenis aanleiding is om weer met de gemeente te kijken naar de veiligheid van de moskee.

Bron: At5.nl

Team al-Yaqeen