Stenengooier vernielt ruit van moskee in Leiden

28083

Een raam van de Turkse ISN-Mimar Sinan Moskee in Leiden is zondag vernield. Rond 5.00 uur gooide een man een steen tegen het raam. Dit is te zien op camerabeelden. Het moskeebestuur is geschrokken en heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Buurtbewoners hoorden zondagochtend eerst een doffe klap en daarna glasgerinkel. De gealarmeerde politie was snel te plaatse, maar pas bij daglicht werd duidelijk wat er was gebeurd. ‘We zijn er flink van geschrokken’, aldus Goksel Aribas, voorzitter van het moskeebestuur.

Hij heeft geen idee uit welke hoek de dader komt. ‘We hebben niet te maken gehad met bedreigingen, ik zou het echt niet weten.’ De voorzitter hoopt dat er snel meer duidelijk komt over het motief. ‘Als het nou om een dronken voorbijganger ging, dan was het anders. Maar op de beelden is duidelijk te zien dat de man er goed voor ging staan en daarna hard wegrende’, aldus de voorzitter.

Nog geen verdachte aangehouden

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een steen tegen de ruit is gegooid en dat er inmiddels aangifte is gedaan. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en kan er verder nog niet veel over zeggen.

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen