Stichting as-Soennah ontvangt weer een dreigbrief

2514

In deze turbulente tijden van gewelddadige aanslagen moeten moskeeën en hun bezoekers het steeds vaker ontgelden. Een trend die ons grote zorgen baart. Wij hebben meermaals aangegeven dat de dreigementen richting moskeeën steeds ernstigere vormen aannemen. Afgelopen weekend is weer een dieptepunt bereikt.

Stichting as-Soennah is bedreigd door een anonieme persoon of organisatie. De afzender stelt dat een tegenaanval op onze onschuldige bezoekers niet uitgesloten is. “Een vrachtauto die een school of moskee raakt! Vergeet dat niet!”, stelt de afzender. Een miniatuurvrachtauto wordt meegestuurd om het dreigement extra kracht bij te zetten.

Wij zijn diep geschokt en ontdaan om juist in de maand Ramadan, waarin het in en om de moskeeën erg druk is, dit dreigement te ontvangen. Wij gaan uiteraard weer aangifte doen bij de politie en roepen andere moskeebesturen, indien zij ook dreigbrieven hebben ontvangen, op hetzelfde te doen. Maar het belangrijkste om te constateren, is dat dit soort abjecte en laffe daden niet los gezien kunnen worden van de hetze tegen de Islam en moslims. De onophoudelijke verdachtmakingen van bepaalde politici en in sommige media liggen hier aan ten grondslag. Wij roepen deze politici en media, die een wig proberen te drijven in onze samenleving, op om te stoppen met het demoniseren van moslims en hun doorlopend in een kwaad daglicht te plaatsen. Het is niet ondenkbaar dat hun rol, in combinatie met de turbulente tijden waarin wij nu leven, leidt tot het daadwerkelijk uitvoeren van het dreigement.

Wij blijven in overleg met de bevoegde autoriteiten om de veiligheid van onze moskee te garanderen. Om te voorkomen dat onze samenleving ontwricht, roepen wij iedereen op zich in te zetten om de vrede en saamhorigheid in ons land te bewaren.

Bestuur stichting as-Soennah
26 juni 2017