Stichting as-Soennah veroordeelt geweldadig optreden van de Israëlische bezetter

18104

Vanavond is het de zevenentwintigste nacht en, met de Wil van Allah, wellicht Laylat ul-Qadr. Tijdens deze waardevolle nacht zal Stichting as-Soennah stilstaan bij het onrecht, de onderdrukking en de voortdurende bezetting in Palestina. Wij zullen daarom onze Palestijnse broeders en zusters niet vergeten in onze gebeden en doeʿaa’s.

De beelden die ons bereiken zijn schokkend. Het is een grove schandaal dat de wereld stilzwijgend toekijkt hoe vrouwen, kinderen en ouderen vertrapt en in elkaar worden geslagen in de Haram as-Sharif. Palestijnen worden zonder pardon uit hun huizen in Sheikh Jarrah (Oost-Jeruzalem) verdreven, waar zij generatie op generatie hebben gewoond. Het onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan is met geen pen te beschrijven.

De Nederlandse media gaan in deze niet vrij uit. Palestijnen worden geframed als aanstichters van het opgelaaide geweld, terwijl zij onder een vreselijk verstikkend en misdadige bezetting gebukt gaan. De recente publicaties van Human Rights Watch en B’Tselem over het apartheidsregime, dat Israël in de bezette Palestijnse gebieden toepast, spreken boekdelen.

Wij vragen Allah de Palestijnen de kracht en geduld te geven om zich vreedzaam te blijven verzetten tegen de illegale bezetting en diefstal van hun land.

Stichting as-Soennah
8 mei 2021