Suikerfeestgoodiebags voor ongelovige buren

2867

Bepakt met snoepgoed ging Nourdeen Wildeman (34) gisteren langs zijn Utrechtse buren. Hij wilde de vreugde van het Suikerfeest delen met zijn niet-islamitische buren. Daarom kregen zijn buren een groene goodiebag met daarin marsrepen, chips, een mandarijn en een rol drop.

Wildeman en zijn vrouw zijn de enige moslims in het achttien huizen tellende huizenblok. De buren keken even verbaasd toen Wildeman met het snoep op de stoep zagen staan, zo vertelt hij. “Ze zien me weleens in een jurk lopen en iedereen weet hoe het zit. Ze reageerden heel positief. Het is ook leuk om zomaar iets te ontvangen zonder dat je erom vraagt.”

Een buurman vertelde Wildeman dat hij sinds kort wist hoe het komt dat moslims niet precies weten wanneer het Suikerfeest is. Een andere buur meende dat hij best een maand niet kon eten, maar dat het niet drinken hem wel lastig leek.

Gisteren vierden moslims in Nederland het Suikerfeest. Daarmee markeerden zij het einde van de ramadan. Via zijn Facebook-pagina riep Wildeman andere moslims op om ook snoep uit te delen: “In het feest waarmee moslims de ramadan afsluiten, komen veel mensen samen. Dat zijn vaak vrienden en familieleden, maar dat kunnen ook je buren zijn. Het belang van goede omgang met buren is verankerd in de islamitische bronnen en wetten.”

Hij haalt een tekst uit de Hadith, de overlevering van uitspraken en daden van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) aan en zegt: “De engel Djibriel gaf mij altijd het advies om goedheid te betrachten ten opzichte van buren zelfs in die mate dat ik dacht ze onze erfgenamen zouden worden.” Het uitdelen van goodiebags is dus wel het minste wat je kunt doen, aldus Wildeman.

Bron: Trouw.nl

 Team al-Yaqeen

26 juni 2017