Surveilleren op Oud & Nieuw groot succes

5302

In de nacht van Oud & Nieuw hebben vrijwilligers van afdeling al-Hidayah van stichting as-Soennah gesurveilleerd in de Schilderswijk. Bijna 200 vrijwilligers hebben zich gemeld! Dr. Sheikh Rachid Nafi en andere geleerden die aanwezig waren binnen de stichting hebben de aanwezige vrijwilligers succes toegewenst.

Het resultaat: in de wijk die we door de politie toegewezen hadden gekregen, heeft zich geen enkel incident voorgedaan. De politieagenten geloofden hun ogen niet.

De vrijwilligers van al-Hidayah waren vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht aanwezig. Met gele hesjes met de naam van onze stichting waren ze duidelijk herkenbaar. In het oude schoolgebouw 'Het Startpunt' werden diverse activiteiten voor jongeren georganiseerd. Tevens konden alle vrijwilligers hier terecht voor een hapje en een drankje.

De gemeente en de politie waren zeer te spreken over onze inzet en de manier waarop al-Hidayah het georganiseerd heeft.

Moge Allah, de Verhevene, alle vrijwilligers rijkelijk belonen voor hun inzet. Jullie hebben je voorbeeldig gedragen. Jullie hebben gezorgd voor de veiligheid van de buurtbewoners. We hebben laten zien dat wij als islamitische gemeenschap de verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving. En we hebben tevens aan de plaatselijke en de landelijke politiek laten zien dat wij een serieuze partner zijn voor alle zaken die onze directe omgeving aangaan.

Wil je enkele impressie foto's zien, kijk dan op de Facebook pagina van al-Hidayah.

Al-Hidayah