Surveilleren Oud en Nieuw opnieuw groot succes!

6118

Zoals aangekondigd heeft de afdeling al-Hidayah van stichting as-Soennah zich ook dit jaar ingezet voor een veilige buurt tijdens Oud en Nieuw. Een groot aantal vrijwilligers heeft zich hiervoor aangemeld. Op een bepaald moment liepen er zelfs 20 groepen van onze stichting verspreid over Den Haag rond. De samenwerking met Politie Haaglanden verliep uitstekend.

De vrijwilligers konden gedurende de hele nacht op drie verschillende plaatsen die door Haagwonen beschikbaar werden gesteld, terecht voor een kop koffie of thee of om zich even op te warmen. In de moskee werden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de jongeren die in grote getale aanwezig waren. Kort gezegd, het was een succesvolle nacht waarbij de veiligheid van onze omgeving gewaarborgd werd en de moslims massaal lieten zien hoe zij een eenheid kunnen vormen en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Bekijk hier een verslag van hoe de avond verliep.

Laat daarom dit optreden een voorbeeld zijn van hoe wij ons moeten gaan opstellen ten opzichte van dit land. Wij zijn inwoners van dit land en moeten ons ook inzetten voor het wel en wee van dit land. En omdat wij over de ware Godsdienst beschikken, moeten wij ons altijd haasten richting het goede. Niet meer verstoppen en verschansen, maar juist naar buiten treden en de schoonheid van dit geloof aan anderen laten zien!

Abdurrahmaan Kat Hoofd al-Hidayah Stichting as-Soennah