Syriërs op de bodem van het bestaan

5055

Het besef kan ons niet genoeg ingepraat worden over hoe erbarmelijk de toestand is in de Syrische vluchtelingenkampen. De kinderen hebben onvoldoende kleding en lopen soms maanden in dezelfde kleding rond. Hun onderbroeken kunnen niet eens gewassen worden. De winter is er streng en douches hebben geen dak. Water wordt er aangeleverd in vrachtwagens en hulp komt er maar mondjesmaat.

Unicef zit zelfs met de handen in het haar en verwacht dat er maar liefst vier miljoen dollar nodig is om deze vluchtelingen van de basale behoeften te voorzien. De verwachting is dat het aantal vluchtelingen in Jordanië zal oplopen tot wel 250.000.

Laten wij daarom ons steentje bijdragen. Juist als moslims! Laten wij aantonen dat het leed van moslims elders op de wereld ons in onze harten raakt. Doneer daarom gul en help stichting as-Soennah en stichting al-Yateem het doel te verwezenlijken om de vluchtelingen in hun behoeften te voorzien.

Woon in het teken hiervan a.s. zaterdag (26 januari 2013) na het cAsr gebed (rond de klok van 15:30u) de benefietdag bij in moskee as-Soennah aan de Fruitweg 5-9 te Den Haag. De benefiet wordt ook live uitgezonden op http://benefiet.al-yaqeen.com. Help deze vluchtelingen met uw gulle donaties!

Wilt u meer lezen over de situatie van de Syrische vluchtelingen? Klik dan op de onderstaande link:

Syriërs op de bodem van het bestaan

Team al-Yaqeen 24 januari 2013