Syrische vluchteling brengt 150.000 euro terug

2477

In Duitsland kreeg een Syrische vluchteling de verrassing van zijn leven toen hij voor een habbekrats een kast kocht. De lade van de kast bleek voorzien te zijn van een dubbele bodem en daarin vond de 25-jarige Muhannad Musa een enorme schat aan geld: €50.000 contant geld en drie spaarbankboekjes met een totaalwaarde van meer dan een ton.

“De bankbiljetten waren zo mooi en glad dat ik dacht dat het vals geld moest zijn” zo zei Musa. Even twijfelde hij om het geld te gebruiken om zijn broers uit Syrië over te laten komen. Hij vraagt raad aan zijn broers en een vriend. Ook raadpleegt hij de Koran, voordat hij besluit om het geld niet zelf te houden. “Want in de Koran staat dat je iedereen goed moet behandelen en als iemand iets verliest moet deze het weer terugkrijgen.”

De Duitse politie is zeer verrast. Nog nooit eerder maakten zij mee dat iemand zo’n groot bedrag kwam brengen. Ze vinden de rechtmatige eigenaresse van het geld. Deze is dolblij en besluit Musa wat geld te geven om zijn rijbewijs te halen.

En Musa? Die heeft geen spijt van zijn goede daad. Hij zou het zo weer doen…

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
19 december 2016