Tientallen moslims gedood in Centraal-Afrika

2821

In de Centraal-Afrikaanse Republiek is afgelopen weekend het geweld opgelaaid. De Verenigde Naties (VN) bericht dat er tientallen burgers in Bangassou zijn gedood door christelijke milities.

Momenteel zouden honderd islamitische burgers van het grensstadje zich verscholen hebben in een moskee uit angst voor de aanhoudende aanvallen. De VN geeft aan dat afgelopen weekend honderden strijders met zware wapens moslims hebben aangevallen in het stadje aan de grens met Congo. Volgens schattingen zijn er twintig tot dertig doden gevallen.

Ook de VN basis in het gebied werd aangevallen. Een woordvoerder van de VN-missie zegt dat veel van de aanvallers kindsoldaten waren die onder invloed van drugs leken te zijn. Doordat het geweld aanhoudt kunnen hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, niet bij het stadje komen om gewonden te behandelen en doden te bergen. Bij een aanval op een VN-konvooi werden afgelopen maandag vier blauwhelmen gedood in Bangassou, op 47 kilometer van de hoofdstad Bangui. Acht aanvallers werden gedood.

Sinds 2013 vinden er in de Centraal-Afrikaanse Republiek gewelddadige confrontaties plaats tussen verschillende groeperingen. Bijna een half miljoen mensen is op de vlucht en bijna de helft van de bevolking, 2,2 miljoen mensen, is afhankelijk van hulp.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
15 mei 2017