Trump moet stoppen met haatzaaien

2864

Amerikaanse moslimorganisaties vragen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump te stoppen met het zaaien van haat en het beledigen van moslims.

Zij doen dit in reactie op de oproep van Trump om de Amerikaanse grenzen volledig te sluiten voor moslims, zo meldt persbureau AFP.

De anti-islamuitspraken van Trump leiden tot angst onder de Amerikaanse moslimgemeenschap. Vrouwen met een Islamitische hoofddoek worden bespuugd, voor een moskee in Philadelphia werd een varkenshoofd geplaatst en diverse moslims zijn de afgelopen weken fysiek belaagd.

De Raad van Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR), de grootste islamitische mensenrechtenorganisatie van het land, houdt sinds een maand een zwartboek bij van alle incidenten van mishandeling, discriminatie en vandalisme.

"Zijn uitspraken zijn roekeloos en on-Amerikaans", aldus directeur Nihab Awad van CAIR over de uitspraken van Trump. "Trump klinkt meer als de leider van een lynchpartij dan als de leider van een groots land als het onze."

De miljardair deed de uitspraken in reactie op de aanslagen in Parijs op 13 november en een aanslag op een revalidatiecentrum in San Bernardino.

President Barack Obama deed na de schietpartij in San Bernardino de oproep aan Amerikanen om moslims niet te discrimineren.

Bron:Nu.nl

Team al-Yaqeen
8 december 2015