Uitnodiging Kennismeeting aan alle moskeebesturen

2522

Kennismeeting ‘Radicalisering’

 

Stichting as-Soennah heeft recent talloze uitnodigingen verstuurd naar verschillende moskeebesturen in het land, om hen uit te nodigen voor een Kennismeeting over islamitisch radicalisme.

Voor menigeen is inmiddels bekend dat imam Aboe Ismail een boek over radicalisering heeft geschreven dat door stichting as-Soennah is uitgegeven. Het onderwerp radicalisering is op dit moment dagelijks onderwerp van gesprek. Veiligheidsinstanties, ministeries en onderzoeksbureaus draaien overuren om te achterhalen hoe dit fenomeen kan worden voorkomen. Hier is echter nog steeds geen eenduidig antwoord op gevonden. Volgens gerenommeerde onderzoekers kan dit probleem alleen worden opgelost als het van binnenuit wordt aangepakt.

Imam en onderzoeker Aboe Ismail van Stichting as-Soennah heeft het afgelopen jaar onderzoek verricht naar bovenstaande problematiek en een boek geschreven met als titel ‘Radicalisering in beeld’. De imam belicht daarbij het islamitische radicalisme en probeert deze vanuit zowel een westers als een islamitisch oogpunt te benaderen. Hij heeft hiervoor deskundigen in het binnen- en buitenland gesproken.

Omdat stichting as-Soennah het belangrijk vindt om deze kennis met anderen te delen, organiseert zij een Kennismeeting voor moskeebestuurders waarin het boek door de auteur zelf wordt toegelicht. Stichting as-Soennah hecht er grote waarde aan dat bestuurders van moskeeën hun religieuze en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en aan deze Kennismeeting deelnemen.

Nu kan het zo zijn dat u als moskeebestuur(der) onze brief of mail niet heeft ontvangen, omdat wij niet over alle adresgegevens van moskeeën in Nederland en Vlaanderen beschikken. Via deze weg willen wij daarom de moskeeën in Nederland en Vlaanderen de gelegenheid bieden om zich aan te melden voor deze belangrijke meeting. U kunt zich met maximaal twee bestuursleden vóór 15 mei a.s. aanmelden via: info@as-soennah.nl

Gegevens van de meeting zijn:

Wanneer:   Zondag 22 mei 2016
Waar:         Stichting as-Soennah, Fruitweg 5, 2525 KE Den Haag (gratis parkeren tot 18:00u)
Tijd:           14:00u – 18:00u            (14:00u tot 14:30u is er gelegenheid voor lunch)
Voertaal:     Nederlands

Tot slot wijzen wij u erop dat er een beperkt aantal plaatsen is, dus wees er snel bij!

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri.

We zien jullie graag op de 22e van deze maand!

Bestuur stichting as-Soennah

T: 070-389 6960
M: 06-2475 1589

E: a.taheri@as-soennah.nl