Van Doorn in uniek interview Islaam-tv

7970

Na enkele jaren voor de PVV in de Haagse gemeenteraad te hebben gewerkt, bekeerde Arnoud van Doorn zich onlangs in moskee as-Soennah tot de Islam. Eind februari maakte hij deze keuze wereldkundig op Twitter door de Islamitische geloofsbelijdenis te tweeten.

Na vele vragen uit binnen- en buitenland besloot Van Doorn eenmalig zijn verhaal te doen bij Islaam-tv.

Tijdens zijn PVV-periode zag hij de Islam “als iets slechts”. Van Doorn zegt hierover: “Daar schaam ik me nu voor. Ik ben met alle negatieve sentimenten die je in de media en op straat hoort, meegegaan in de islamofobie. De Nederlandse media zijn erg anti-islam.” Hij ging naar eigen zeggen door het leven met de 'bekende vooroordelen': dat de islam verband houdt met vrouwenonderdrukking, intolerant is en streeft naar wereldheerschappij. Die visies zijn onzin”, zegt hij nu met meer kennis over het geloof.

In het interview vertelt Van Doorn dat hij na zijn vertrek uit de PVV uit nieuwsgierigheid zich meer is gaan verdiepen in de Islam. “Ik deed veel zelfstudie. Op een gegeven moment denk je: “Ik heb zoveel vragen, ik kom er zelf niet meer uit.”

Op advies van een islamitisch collega-raadslid stapte hij binnen bij moskee as-Soennah. Een moskee die bekend staat het verspreiden van dit geloof middels (onder meer) de Nederlandse taal.

Van Doorn stapte moskee as-Soennah binnen en zegt hierover: “Ik kreeg direct een warm gevoel. Ik heb boeken meegekregen over de Islam en ben koranlessen gaan volgen.” Van Doorn is bezig de Islam beter te kennen en spreekt inmiddels een paar woorden Arabisch. “Dit is het begin van een hele lange reis. Ik heb echt niet de illusie dat ik nu alles van de Islam weet; dat zou hoogmoedig zijn.”

Wanneer wist hij eigenlijk dat hij als moslim door het leven wilde gaan? “Die overtuiging kwam niet op één bepaald moment”, aldus Van Doorn. “Ik groeide er steeds meer naartoe.”

Zijn bekering was wereldnieuws geworden. Over de bekendmaking van de geloofsbelijdenis op zijn Twitteraccount zegt Van Doorn lachend: “Nou, als ik hiermee een trend heb gezet is dat heel mooi. Hoe meer mensen zich bekeren tot de islam, hoe beter.”

Bron: Trouw.nl

Team al-Yaqeen 9 april 2013