Van Doorn overmand door liefde voor geloof

7518

Arnoud van Doorn, de tot de Islam bekeerde oud-PVV'er, heeft plannen om te werken aan een film over de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Dit maakte hij bekend tijdens zijn verblijf in het heilige land.

Ook gaf Van Doorn te kennen dat hij zijn leven volledig zal wijden aan de ware Boodschap van de Islam en de Profeet van genade door de film wereldwijd te promoten.

“Ik zal kosten noch moeite besparen om de rechten van de moslims in de Europese landen te beschermen en de Islam en de moslims wereldwijd te dienen. Ik zal mijn best doen de schade die ik door de film Fitna heb aangebracht aan het imago van de Islam en haar Profeet (vrede zij met hem) goed te maken”, aldus Van Doorn.

Van Doorn heeft spijt onderdeel te zijn geweest van de film Fitna. “Het is nu echter een gesloten hoofdstuk waar ik niet meer op wil terugkomen. De film die wereldwijde reacties kreeg, was een totaal misplaatste stap van ons, aangezien het veel misleidende en foutieve informatie bevat en niets van doen heeft met deze nobele religie en haar Profeet (vrede zij met hem).”

Ook zegt Van Doorn: “Het is zeer ongelukkig dat ik geen enkele moeite heb genomen om te weten wat de echte Islam is en wie de Profeet (vrede zij met hem) daadwerkelijk is. Ik geloofde blindelings in de misleidende campagne die ontketend was door anti-Islam sentimenten. Toen ik realiseerde dat het niet de Islam was, besloot ik deze religie te bestuderen. En dat leidde tot mijn bekering.”

Van Doorn zegt verwonderd te zijn door de intensiteit aan liefde en genegenheid die de moslims voor hun Profeet (vrede zij met hem) hebben. “Ook ken ik de intensiteit van de haat die sommige westerse mensen hebben tegen de Islam en haar Profeet (vrede zij met hem), maar deze is slechts gebaseerd op hun onwetendheid en vooringenomenheid.”

Hij gaat verder en zegt: “Nu geniet ik van de schoonheid van de Islam en ben ik extreem dankbaar voor de grote Gunst van Allah dat Hij mij heeft geleid naar Zijn Pad.”

Ook dankt Van Doorn iedereen die hem heeft gesteund en gefeliciteerd met het begin van zijn nieuwe leven als moslim.

Over zijn reis naar Saoedi-Arabië zegt hij: “Wat nu gebeurt is de realisatie van een droom. Voor mij is het nog steeds ongelofelijk dat ik in de stad ben die de Profeet (vrede zij met hem) bewoonde. Ik kon mijn gevoelens niet in bedwang houden toen ik bij het graf van de Profeet (vrede zij met hem) stond, zo ook bij de Rawdah naast de mimbar van de Profeet (vrede zij met hem). Toen ik het gebed verrichtte in de Rawdah stonden mijn ogen vol tranen. Ik had het gevoel in een gedeelte van het Paradijs te staan.”

Bron: Saudi Gazette

Team al-Yaqeen 24 april 2013