Van internationale rap-ster naar ingetogen moslima

6395

In één van de shows van dr. Phil werd een bekeerlinge uitgenodigd om te komen vertellen wat haar zoal aantrok aan de Islam. Haar moeder die in de show tegenover haar zit, is apert tegen haar bekering en heeft haar al een jaar niet meer gesproken.

Abby (37) was opgevoed als 'Southern Baptist', en was lid van een protestants kerkgenootschap. Nadat ze voor het ware geloof koos, begon haar moeder zich van haar te vervreemden. Abby was voor ze bekeerde een rap-ster die, zowel in Amerika als daar buiten, veel bekendheid genoot.

Haar moeder hoopt dat dit een fase is waar ze doorheen gaat. Volgens haar wordt haar dochter gehersenspoeld door haar moslimvrienden en zou ze zo maar tot terrorist kunnen verworden.

Abby stelt echter de ware rust in het leven te hebben gevonden en ziet en voelt het duidelijke verschil met haar leven van vroeger. "Ik heb mijn leven gebeterd en elke ouder zou juist blij moeten zijn als hun kind van drinken, feesten en rondslapen, naar een volwassenere, niet-drinkende en gezondere persoon verandert", aldus de bekeerde Abby.

Bron: Marokko.nl

Team al-Yaqeen
10 maart 2014