Vandaal bekladt moskee, bestuur koopt hem vrij

5772

De Amerikaan Abraham Davis uit Fort Smith (Alabama) is door de plaatselijke moskee vrijgekocht van een gevangenisstraf. Hij moest nog $1.700 betalen aan boetes, maar kon dit financieel niet ophoesten. De moskee besloot hem vrij te kopen. Maar dat is niet eens het meest bijzondere in dit verhaal.

Davis bekladde in oktober 2016 dezelfde moskee met een hakenkruis en de tekst ‘Go home!’. Hij werd aangeklaagd en veroordeeld tot een boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

“We hoorden van zijn financiële problemen,” vertelt Louay Nassri, voorzitter van de moskee aan het Amerikaanse nieuwsstation NBC. “Als hij die boete niet betaalt, moest hij zes jaar de gevangenis in en dat wilden we niet.”

Door het vrijkopen van Davis moest het moskeebestuur hun renovatieplannen wel verschuiven, maar dat vonden ze niet erg. ,,Deze daad hoort hem niet voor de rest van zijn leven te achtervolgen.”

Dat Davis zijn excuses al heeft aangeboden, speelde voor het moskeebestuur ook mee. “Als iemand iets slechts doet en zijn excuses aanbiedt, dan vergeef je hem. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Al hadden we niet verwacht dat deze vergiffenis internationale nieuws zou worden.”, aldus Nassri.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
3 januari 2018