Varkenskop gevonden bij Mijdrechtse moskee

2040

Onbekenden hebben gisterochtend een varkenskop gedumpt bij een moskee in het Utrechtse Mijdrecht. De politie meldde dit op Twitter. RTV Utrecht zegt dat de varkenskop is neergelegd bij de Turkse Hakyolmoskee.

De politie heeft de kop weggehaald en heeft een onderzoek gestart naar het incident. Het lijkt erop dat de kop tussen zaterdagavond half elf en zondagochtend elf uur is neergelegd. Door wie is nog niet bekend. Ook zijn er volgens de politie verder geen concrete aanwijzingen naar daders. Voor zover bekend heeft de moskee geen bedreigingen ontvangen.

Dode varkens in Heesch en Enschede

Eerder deze maand werden ook in het Noord-Brabantse Heesch dode varkens neergelegd. In Heesch ging het om twee doden varkens die werden achtergelaten op de plek waar een asielzoekerscentrum zou moeten komen. Eind november werden bij de ingang van het terrein in Enschede, waar een asielzoekerscentrum wordt gebouwd, veertien varkenskoppen aangetroffen. Negen varkenskoppen waren op het hek neergelegd, vier anderen lagen op de grond en eentje werd opgehangen aan een stoplicht.

Bron: NRC.nl

Team al-Yaqeen
25 januari 2016