Verslag ʿOemrah-reis december 2017

8881

In samenwerking met Mekka-Reizen hebben we weer een prachtige reis achter de rug, alle lof zij Allah. We mogen spreken van een veelzijdige en geslaagde reis. Er was ruimte voor aanbidding, educatie, vermaak en ontspanning. In deze terugblik lees je wat we tijdens onze ʿOemrah-reis zoal hebben gedaan, zodat je weet wat jij kan verwachten als je de volgende keer met ons mee gaat. Moge Allah jou deze mogelijkheid schenken.

ʿOemrah

Gezamenlijk en onder begeleiding van Sheikh Aboe Ismail zijn we met de hele groep meteen begonnen met de kerntaak van onze reis, namelijk de ʿOemrah. Alles verliep heel goed en we deden deze prachtige aanbidding vlot en moeiteloos.

In de ochtenden gaf Sheikh Aboe Ismail lessen in al-Haram. De lessen gingen over het stellen en bereiken van doelen. Vooraf werd onze reisgroep verzocht om plaatjes in te vullen met hun persoonlijke, religieuze doel, en hoe zij dat doel denken te bereiken. Tijdens de lessen en onder supervisie van Sheikh Aboe Ismail werden de vervolgstappen bepaald om dit doel te bereiken. Na iedere les was er een mogelijkheid voor vragen en advies.

Excursies

We hebben leuke plekken bezocht. Plekken waar grote gebeurtenissen plaatsvonden tijdens het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Naast de informatie die ter plekke werd verschaft, werd de groep ook opgesplitst in kleinere groepen en kreeg iedere groep vragen die zij moesten beantwoorden over de bezochte plekken. De winnende groep ontving een prijs.

We hebben ook mooie musea bezocht over het leven van de Profeet en voorwerpen die vroeger onderdeel waren van de moskee van al-Haram, zoals een oude minbar, waterput, deuren, enz.

Sportdag

We hebben met een aantal jongeren uit de groep de berg van Noer beklommen tot aan grot Hiraa’. Na het Fadjr-gebed en de les van Sheikh Aboe Ismail zijn we vertrokken. We genoten van het prachtige uitzicht op grote hoogte. Ook waren we onder de indruk van de eenvoud van de binnenkant van de grot.

Afsluiter

Een mooie afsluiter was onze ‘Chill-avond’ in de woestijn. We hebben heerlijk gegeten en gedronken. Ook werden wij getrakteerd op een prachtige lezing van Sheikh Aboe Ismail die ons een hart onder de riem stak en ons leerde hoe standvastig te blijven na deze ʿOemrah-reis.

We hebben die avond afgesloten met een quiz en genoten van de prachtige hemel met duizenden sterren. Het was een heerlijke manier om de reis af te sluiten.

Aan het einde van de reis lieten wij iedereen van onze groep enquêtes invullen waarin zij de reis konden beoordelen. De resultaten waren al-Hamdoelillaah erg positief. De reis werd beoordeeld met een gemiddelde van 8.8

Team al-Yaqeen
15 januari 2018


 

Recensies

Ik ben super trots dat wij een onderdeel mogen zijn van deze prachtige & gezegende reis en de eer mogen hebben jullie te hebben ontmoet.

————————————-

Alhamdoulillah, het was een fenomenale ervaring!

————————————-

Ik wil jullie allemaal, namens mij en mijn vader, oprecht bedanken voor alles. Baraka Allahoe fiekoem.

————————————-

broeder Abu Ismail.. Wij willen jullie ook bedanken voor de gezegende reis met hele leuke en prachtige momenten samen en de wijze lessen die ons veel hebben gemotiveerd. Natuurlijk ook de topservice die wij hebben gehad van jullie en niet te vergeten de mooiste ervaring uit onze leven die wij mede door jullie hebben kunnen meemaken. Ook dank en respect voor de hele groep die heel goed met elkaar is geweest. In Shaa Allah komen wij elkaar allen nog een keer tegen.

————————————-

Bedankt dat we de kans kregen om dit te mogen meemaken. Het was allemaal top georganiseerd. Voor herhaling vatbaar inshAllah.

————————————-

we waren een mooie groep door ieders persoonlijke inzet. Alhamdoelilah voor deze ervaring en dank jullie wel!

————————————-

Ook wij willen jullie allemaal bedanken voor deze prachtige reis en de mooie momenten met elkaar. Wij hebben uit deze reis veel geleerd en zullen deze ervaring voor de rest van ons leven met ons meedragen. Moge Allah swt onze Oemrah accepteren.

————————————-

Ook namens mijn zoontje wil ik jullie allemaal bedanken voor de goede zorgen en aandacht. Aboe Ismail, Djezaak Allah geyr voor de extra tijd en aandacht. Jouw begeleiding maakt het verschil tussen de verschillende aanbieders. En je hebt ons niet teleurgesteld, nogmaals baarak Allah fiek.

————————————-

Alles was erg leuk en prachtig. Graag willen we iedereen hartelijk bedanken voor alles. Ook de goede organisatie.  Speciale dank aan Dhr. Sheikh Aboe Ismail voor zijn goede en prachtige religieuze begeleiding. Wij zullen deze ervaring zeker gaan delen met vrienden en familie en Mekka Reizen zeker als visitekaartje gaan benoemen als zij Inshallah de Umrah willen verrichten.

————————————-

Alle lof aan Allah die het mij mogelijk heeft gemaakt om de umrah te verrichten. Een ervaring die ik eenieder kan aanbevelen. De mooiste ervaring tot nu toe uit mijn leven. En ik vraag Allah om mij te verblijden met de gunt van de Hadj opdat ik de heiligste plek op aarde opnieuw kan bezoeken.

Dank aan de organisatie die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Moge Allah jullie belonen! Jullie zijn zeker aan te bevelen. Dank voor alle mooie en leerzame momenten. Het was een geweldige ervaring met een mooie reis voor mijn ziel. Dank aan de mede-umrahgangers. We zijn een goed team geweest. Het besef van broederschap en 1 ummah is versterkt bij mij en daar ben ik jullie allen erkentelijk voor. Moge Allah jullie belonen!

————————————-

NOGMAALS, Mekka reizen bedankt voor jullie prachtige reis

————————————-

Alhamdoulilah dat wij allen deze mooie en bijzondere reis hebben mogen maken!  Moge Allaah onze umrah accepteren en ons leiden naar het paradijs.

Ik wil bij deze graag de reisleiding van Mekka reizen en abou ismail bedanken dat dankzij jullie de reis zo goed verlopen is. Het is echt een onvergetelijke reis geworden! De rust die ik heb mogen ervaren en de versterking van mn imaan dat is echt kostbaar!

————————————-

Salaam oualekoum warahmatoe Allah beste oumra vrienden. Onbetaalbaar en intens zou ik deze ervaring willen noemen. Een medicijn voor de ziel. Alle dank en lof komt Allah toe die ons heeft uitgekozen om deze oumra mee te mogen maken. Moge Hij het van ons allen accepteren. Dank voor jullie fijne gezelschap en onvoorwaardelijke steun en liefde. Ik verheug me op het moment dat we elkaar in Jannat Alfirdous Al A3la wederom zullen ontmoeten.

————————————-

Jullie hebben het perfect gedaan en wij zijn helemaal niets te kort gekomen..

————————————-

Het was beter dan we hadden voorgesteld zelfs!! Respect!!!!

————————————-

Ik heb vaak met groepen mogen reizen in het verleden en daaruit zijn mooie vriendschappen uit voortgekomen. Nog nooit heb ik zo een grote groep mogen meemaken die zo open is en سبحان الله ook gedreven is in zijn religie. Met vele in de groep heb ik veel van mogen leren en gelachen totdat er tranen uit mijn ogen kwamen. Vanuit de organisatie heb ik niks te klagen. Ieder deed zijn rol perfect. Van de organisatie tot de lezingen Ondanks dat we afhankelijk zijn van derden is het echt goed verlopen الحمد لله  Ik hoop oprecht dat ik nog contact zal hebben met de broeders en dat ons vriendschap voortzetten tot aan de paradijs en verder. Moge Allah swt ons nu standvastig maken. Ameen