Voetballer weigert regenboogband: ‘Voel mij vanuit geloof niet aangewezen persoon’

16196

Orkun Kökcü was vandaag geen aanvoerder van Feyenoord. De reden hiervoor is dat de middenvelder zich vanuit geloofsovertuiging er “niet comfortabel” bij voelde om de regenboogband te dragen.

De tiende speelronde in de eredivisie staat in het teken van de nationale coming-outdag, waarbij de aanvoerders van alle clubs met de speciale band aandacht willen vestigen op homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgendermensen die hun seksuele voorkeur met hun omgeving delen.

“Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur”, zo benadrukt Kökcü.

“Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten.”

“Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd”, aldus de middenvelder.

“Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen.”

Bron: Nos.nl

 Team al-Yaqeen