Voorlichtingsmiddag voor moeders

4789

Tussen het 10de en 16de levensjaar komen kinderen in de puberteit. Behalve lichamelijke veranderingen, maken kinderen ook veel mentale veranderingen door. Ze gaan op zoek naar hun identiteit en zetten zich af tegen hun ouders. Met vaak een hoop ruzie en problemen thuis als gevolg.

Wij willen samen met de ouders op zoek gaan naar de juiste islamitische opvoeding die toegepast kan worden in deze zware, maar ook mooie, fase in het leven van een kind. Ook willen wij moeders wat meer achtergrondinformatie geven over de lichamelijke veranderingen die optreden, zoals menstruatie bij meisjes. De sprekers zijn zusters die vanuit hun vakgebied u zullen begeleiden door de puberteit vanuit sociaal, pedagogisch en medisch gebied. Ook zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Bent u moeder en wilt u meer weten over de puberteit? Kom dan a.s. zaterdag 23 november naar moskee as-Soennah vanaf 12.00 uur. Bent u een geïnteresseerde zuster die (nog) geen moeder is, dan bent u ook van harte welkom. De voertaal is Nederlands. Indien nodig zal er in Marokkaans-Arabisch vertaald worden.

Kortom, het belooft een interessante, leerzame middag te worden en de Zustercommissie al-Yaqeen hoopt u te mogen ontvangen op de 23de.

Zustercommissie al-Yaqeen 19 november 2013