Voormalig PVV-Kamerlid bekeerd tot Islam

3225

Voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft zich tot de Islam bekeerd en is moslim geworden. Na jarenlang kritisch te zijn geweest over de Islam is hij radicaal van gedachten veranderd, zo vertelt hij in een interview met NRC Handelsblad.

Van Klaveren, die uit een protestants-christelijk nest komt, zat vanaf 2010 vier jaar lang voor de PVV in de Tweede Kamer. In 2014 brak hij met de partij van Geert Wilders en begon met oud-partijgenoot Louis Bontes een nieuwe rechts-populistische partij, VoorNederland. Hiermee lukte het echter niet om in de Kamer te komen.

Hierna startte Van Klaveren met het maken van een anti-islamboek. Bij het bestuderen van de Islam hiervoor veranderde zijn visie. In het boek worden nu bezwaren die niet-moslims tegen de Islam hebben weerlegd.

Oud-politicus voelt zich verantwoordelijk voor vooroordelen

Pas sinds zijn bekering heeft de 39-jarige Van Klaveren in de gaten dat hij heeft bijgedragen aan de vele negatieve vooroordelen over de Islam. “Je kunt je niet voorstellen hoe die vooroordelen doorwerken, tot je er zelf mee te maken krijgt.”

De oud-politicus beseft daar zelf verantwoordelijk voor te zijn geweest en betuigt dan ook spijt. “Het is niet iets waar ik vrolijk op terugkijk, maar ik kan er niets meer aan doen”, vertelt hij tegen de krant.

Bron: NU.nl

Team al-Yaqeen
4 februari 2019