Wederom bedreiging aan adres van moslims

3841

Stichting Rohamaa organiseert een benefietgala in Rijswijk. Sympathisanten van deze stichting hebben de afgelopen dagen dreigbrieven ontvangen. Dat zegt voorzitter Abdelhamid Taheri van stichting as-Soennah in Den Haag. Hij kan niet zeggen om hoeveel dreigbrieven het gaat en sommige mensen hebben aangifte hiertegen gedaan.

Het bestuur van de as-Soennah moskee heeft op zijn website al-Yaqeen één van de driegbrieven gepubliceerd. De brief begint met 'Beste haatbaard sponsor'. De bedreiger noemt de bijeenkomst in Rijswijk 'een keerpunt' in de manier waarop de Nederlandse overheid met moslims omgaat en geeft aan de ontvanger van de brief het advies een enkele reis naar het kalifaat te boeken.

'Ik zal niet trachten uw opinie te veranderen, geesteszieken sluit men normaal gesproken op. Dat de Nederlandse politiek u met zachte hand behandelt is duidelijk. Rijswijk is het keerpunt', aldus de onbekende afzender. 'U zult geen rust meer kennen. Het is niet de vraag of er iets verschrikkelijks met u, uw bedrijf et cetera zal gebeuren. Het is slechts de vraag wanneer. Tip: boek snel een enkeltje kalifaat.'

Radicaliserende staat

Het bestuur van de As-Soennah moskee zegt geschrokken te zijn van de dreigbrieven aan sympathisanten van stichting Rohamaa. 'Wij en onze achterban zijn enorm geschrokken van de brieven. Het is te zot voor woorden', aldus Taheri. 'Radicaliserende jongeren zijn een groot probleem, maar een nog groter probleem is een radicaliserende staat', zegt het bestuur in een reactie.

Ook stelt het bestuur dat de haat jegens moslims de kop opsteekt 'omdat de overheid een gedragspatroon begint te vertonen om zich te keren tegen mosliminitiatieven, zoals het lukraak intrekken van visums van moslim geestelijken en het willen dwarsbomen van de bouw van nieuwe moskeeën'. Volgens minister Asscher zou het de taak van de moslimgemeenschap zelf zijn om buitenlandse imams te weren.

Moslimhaat

Volgens Taheri is dit 'nu precies wat de moslimhaat weer aanwakkert' en zijn het juist de politici die 'een gevaar vormen voor de staatsveiligheid'. 'Moslims, waar dan ook, worden direct bestempeld als haatdragend en een gevaar voor de staat. Zonder ook maar 1 legitieme reden. Als er iemand een gevaar is voor de staatsveiligheid, dan zijn het wel de politici met hun haatdragende en racistische uitspraken', aldus Taheri.

Meten met 2 maten

Volgens hem zien moslims in de intrekking van de visa de bevestiging dat de Nederlandse overheid met dubbele maten meet als het gaat om de vrijheid van meningsuiting. 'Op iedereen is de vrijheid van meningsuiting op toepassing, behalve op moslims. Zo wordt dat bij onze achterban gevoeld. Heel zorgelijk', zegt hij.

Sfeer in Nederland

Het vertrouwen is bij sommige mensen van zijn achterban zo laag, dat zij hebben aangegeven geen aangifte te willen doen. Zo geeft hij aan. 'Ze hebben niet het vertrouwen dat de politie iets met hun aangifte zal doen. Dat geeft wel aan hoe onze achterban zich voelt en wat de sfeer is in Nederland op dit moment', aldus Taheri.

De politie zegt niet te willen ingaan op de vraag of er aangiften zijn gedaan.

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
19 februari 2015