Wel of geen moskee in Gouda?

3070

Heel Gouda wacht gespannen af of de gemeenteraad woensdagavond eindelijk beslist of er wél of géén megamoskee komt op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne.

De geruchtmakende soap rond islamitisch centrum El-Wahda (De Eenheid) duurt nu ruim een jaar. Na veel debatten over vriendjespolitiek, haatpredikers en een afscheidingsmuur voor vrouwen probeert de gemeenteraad in een vierde poging groen licht te krijgen.

Het plan is meerdere malen gewijzigd: van ‘grootste islamitisch centrum van Europa’ naar een moskee voor slechts 900 bezoekers. Ondanks deze veranderingen lijken voorstanders PvdA, GroenLinks, D66 en Gouda Positief weer niet de vereiste steun te krijgen voor een meerderheid.

Alle oppositiepartijen plaatsen vraagtekens bij de wisselende plannen zonder gedegen onderbouwing. Gezamenlijk eisen ze woensdagavond opheldering van het stadsbestuur over aanhoudende geruchten dat er een heuse bazaar met winkeltjes en een restaurant zou moeten komen. Zo’n markt past niet in het bestemmingsplan, aldus de zeven partijen.

Coalitiepartij VVD is in ieder geval tegen het plan waarbij de gemeente het defensiecomplex aanschaft en gedeeltelijk doorverkoopt aan het moskeebestuur. Fractievoorzitter Ronald Verkuijl: ,,Wij zien liever dat de kazerne naar de hoogste bieder op de markt gaat.”

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
1 juli 2015