Wereldkampioen boksen geschokt door golf aan anti-moslim opmerkingen

5205

De Britse wereldkampioen boksen, Anthony Joshua, is overspoeld door een golf van anti-Islam leuzen die hij over zich heen heeft gekregen na het posten van een foto waarop hij in een moskee het gebed verrichtte.

De zwaargewicht titelhouder nam tussen zijn trainingen door de tijd om een moskee in Dubai te bezoeken. De 24-jarige Joshua heeft eerder aangegeven geen religie aan te hangen, maar er wel in geïnteresseerd te zijn.

De Britse vechter postte een foto van hem en twee andere mannen knielend in een prachtige moskee waarbij ook twee exemplaren van de Koran zichtbaar waren. Hij schreef erbij: “Naast geluk, hard werken en talent, is het gebed een stevige basis. Het was goed mijn broer te volgen die het middaggebed leidde.”

Echter werd hij door ‘fans’ getrakteerd op online kritiek. Zo riep een man de Engelse premier op om Joshua uit het land te zetten met de woorden: “Weg uit mijn land.” Een andere persoon postte zijn afgrijzen omdat Joshua moslim zou zijn, en verklaarde niet langer meer supporter te zijn.

Gelukkig waren er ook andere geluiden te horen. Zo schreef een persoon: “Aan alle haatdragende personen. Mohammad Ali was een moslim en de beste aller tijden. Haten jullie hem ook?”

In een eerder interview zei Joshua: “Het gebed is een daad die in de oude dagen werd gepraktiseerd. Het is dus erg belangrijk voor ons om een spirituele band te onderhouden. Iets dat mensen, gladiatoren, jaren geleden deden. Wij houden deze gewoonte slechts in stand. Ik wil niemand belachelijk maken om hun geloof of zoiets. Maar ik meen dat religie een belangrijk onderdeel is van het leven. Of je nu gelovig bent of niet. In ieders leven speelt religie een grote rol. Het gebed en geloof is zeker belangrijk voor mij. Ik heb geen voorkeursreligie. Ik zal het moeten onderzoeken. Ik ben geboren als christen maar ben uitgegroeid tot wie ik ben, dus ik schrijf mezelf niet toe aan een religie, maar ik geloof 100%. Daarna houd ik mij vast aan wat mij schikt.”

Bron: Dailymail.co.uk

Team al-Yaqeen
21 januari 2017