Westland weigert medewerking aan komst islamitische school

10342

Een meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Westland wil geen medewerking verlenen aan de komst van een islamitische basisschool binnen haar gemeentegrenzen. Dat bleek uit een stemming gisteravond. Burgemeester Bouke Arends ziet zich genoodzaakt de Minister van Onderwijs te informeren deze (zogeheten) taakverwaarlozing. De beslissing is volgens hem namelijk in strijd met de grondwet (vrijheid van onderwijs). “Ik heb in mijn functie ook een taak als rijksorgaan”, aldus Arends, “en die taak neem ik óók serieus”.

De drie lokale partijen, Westland Verstandig, LPF en GBW (samen goed voor een politieke meerderheid) weigerden medewerking te verlenen aan het opnemen van de vestiging van een islamitische basisschool in het zogeheten Plan van Scholen 2020-2023. Dat Plan van Scholen moest worden opgesteld, omdat de minister onlangs door de Raad van State is verplicht om schoolorganisatie Yunus Emre toe te staan in Westland een islamitische basisschool te vestigen.

Normaliter wordt zo’n school dan opgenomen in het Plan van Scholen dat door de gemeenteraad van Westland wordt vastgesteld. Echter weigerden Westland Verstandig, LPF en GBW dat en hadden zij hiervoor samen een meerderheid van 21 tegen 15 stemmen.

Arends had de lokale partijen ruim een kwartier de tijd gegeven in de hoop dat zij tot een andere mening zouden komen. De fracties hielden echter vast aan hun mening, waarna de stemming moest worden gehouden.

Lees het volledige bericht op: WOS.nl

Team al-Yaqeen