Wilders zorgt voor geweld tegen moslims

2622

Het optreden van PVV-leider Geert Wilders heeft de afgelopen jaren tot meer discriminatie van en meer geweld tegen moslims geresulteerd. Dat betoogde één van de advocaten van de benadeelde partijen, Michiel Pestman, vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Pestman zei zich te beroepen op harde cijfers uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken, maar ging daar verder niet op in. Marokkanen en andere niet-westerse allochtonen zijn volgens Pestman in hun eer en goede naam aangetast.

"Het klimaat ten aanzien van de Marokkaanse gemeenschap is door toedoen van de verdachte verhard en verziekt", aldus Pestman die optreedt namens organisaties zoals het Landelijk Beraad Marokkanen en een aantal individuele moslims.

Ook Mohamed Rabbae, voormalig GroenLinks-kopstuk en nu voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, voerde vrijdag het woord. Hij zei dat Wilders er uiteindelijk op uit is alle moslims 'definitief uit de samenleving te verwijderen'.

Rabbae bestreed dat het Wilders om de Islam is te doen en niet op de moslims, zoals Wilders zelf zegt. Moslims zijn wel degelijk het doelwit, betoogde Rabbae. Anders zou Wilders ook het christendom aanpakken.

Wilders zegt dat het hem zoal gaat om bijvoorbeeld de onderdrukking van de vrouw in de Islam. "Maar Wilders werkt samen met een christelijke partij waar discriminatie van de vrouw ook een belangrijk element is", zegt Rabbae, hiermee doelend op de SGP.

"De moeder van alle barbaarse tragedies heeft zich voltrokken in het christelijke Westen, namelijk de Holocaust", ging Rabbae verder. "Het zijn geen moslims die daarvoor verantwoordelijk waren. Moeten we concluderen dat alle christenen barbaars en achterlijk zijn?"

Bron: Nu.nl

Team al-Yaqeen
4 januari 2016