Workshop dodenwassing Ramadan 2023 (alleen voor zusters)

43293

Tijdens deze gezegende maand van bezinning, reflectie en berouw zullen er velen onder ons zijn die vaker de dood gedenken. Hopende op het Paradijs door veel goede daden te verrichten en door meer kennis op te doen over het geloof. Vooral het opdoen van kennis is iets wat ons meer helpt in het verrichten van goede daden. Daaronder vallen ook de rituelen van de dodenwassing.

Er is grote behoefte onder zusters om de dodenwassing te leren. Er is nog steeds een hele grote groep zusters die niet van plan is om daadwerkelijk mee te helpen met het wassen van onbekenden, maar wel heel leergierig is en eventueel het wassen van familieleden wenst te ondersteunen. Vandaar dat wij weer een workshop aanbieden voor alle geïnteresseerden.

De workshop begint aanstaande zondag (2 april) om 15:30 en wij verwachten rond 17:00 af te ronden. Het is een beknopte uitleg waarbij zoveel mogelijk details worden besproken. Alle benodigdheden zullen getoond worden en de wassing zal ter plaatse worden uitgevoerd op een pop. Ook zal er afgesloten worden met het inwikkelen van de pop in het doodskleed.

De workshop vindt plaats in de vrouwengebedsruimte en de voertaal is in het Arabisch, Riffijns en Nederlands. Vanwege de gewichtigheid van het onderwerp willen wij benadrukken dat wij geen kinderen toelaten tijdens de workshop. Er is helaas ook geen kinderopvang.

Wees erbij
Ben jij benieuwd hoe de dodenwassing verricht wordt en wil jij graag meer erover weten? Kom dan aanstaande zondag 2 april met pen en papier naar de moskee en verrijk jezelf met deze informatie.

Moge Allah ons allen vergeven en onze goede daden accepteren. Moge Allah onze harten zuiveren en onze harten vervullen met godsvrucht, goedheid en rust. Moge Allah ons samenbrengen in het Paradijs.

Stichting as-Soennah
Fruitweg 5, Den Haag