Zusterdag 2017 – Hoe wil jij herinnerd worden?

7763

Hoe wil jij herinnerd worden?
– De erfenis van een moeder –

In een tijdperk waarin alles gehaast moet en wij vaak niet genoeg stilstaan bij dingen die meer tijd en aandacht verdienen, willen wij onze Zusterdag dit jaar een speciaal thema geven. Een thema dat voor iedereen van belang is. Wij zullen allemaal op een dag onze laatste adem uitblazen. Het enige wat wij dan zullen achterlaten zijn onze herinneringen. Onze namen zullen immers na verloop van tijd vergeten worden. Om dit te voorkomen moeten we hard werken en dat begint altijd bij jezelf.

Daarom houden wij onze Zusterdag dit jaar met als thema ‘Hoe wil jij herinnerd worden?’. De onderliggende gedachte is dat wij samen op deze dag zullen leren hoe wij onszelf kunnen verbeteren in onze omgang met anderen, en onze kinderen in het bijzonder. Wat laat ik achter? Wat zijn de wijsheden die ik mijn kinderen meegeef, zodat zij zich verder kunnen redden op deze wereld? Wat is uiteindelijk de erfenis die ik mijn kinderen achterlaat…?

Op zaterdag 1 april 2017 zullen wij een inspirerende workshop houden die geen enkele zuster mag missen. Deze houden wij in samenwerking met een zuster die al jaren cursussen geeft in communicatie vanuit Rahmah (genade).

Het is een workshop die zich richt op de communicatie met andere mensen en met name in de opvoeding van onze kinderen. Klinkt simpel zou je zeggen. Uit ervaring kunnen wij echter oprecht zeggen dat dit niet het geval is. Een aantal van onze vrijwilligsters hebben een reeks cursusdagen gericht op ‘geweldloze communicatie’ gevolgd bij deze zuster. De inhoud was prachtig maar ook heel confronterend. Het was een zegen voor ons als persoon en in ons privéleven. Wij zijn ervan overtuigd dat deze workshop voor elke zuster de ogen zal openen. Wij hebben geleerd hoe wij onze kinderen met echte onvoorwaardelijke liefde kunnen opvoeden tot zelfverzekerde en trotse volwassenen die Allah met alle liefde aanbidden. Maar ook hoe wij moeten omgaan met onze gevoelens en communicatie naar anderen om ons heen.

Ben jij 15 jaar of ouder en bereid om jezelf een spiegel voor te houden om erachter te komen wie jij daadwerkelijk bent en wie jij eigenlijk wilt zijn? Wil jij herinnerd worden als een vrouw waarop jouw dochters, zusjes en nichtjes op willen lijken? Kom dan naar onze Zusterdag en open je hart en gevoel voor deze inspirerende dag. Neem pen en papier mee, want deze dag zal gevuld worden met onwijs veel wijsheden die je niet mag vergeten!

Wij heten alle zusters van harte welkom op zaterdag 1 april 2017 in onze moskee aan de Fruitweg 5-9 in Den Haag. De inloop is vanaf 12:30u en we starten direct om 13:00u, dus wees op tijd en mis niets! Op deze dag is er helaas geen kinderopvang. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

Was-Salaamoe ʿalaykoem,

Zusters al-Yaqeen
20 maart 2017