Zusterdag groot succes!

5764

Stichting as-Soennah probeert jongeren zoveel mogelijk de mogelijkheid te geven om zich te ontwikkelen en te groeien. Dit wordt gedaan door de jongeren zelf verschillende activiteiten te laten organiseren. Ook de zusters worden hierin aangemoedigd.

Donderdag 9 mei hebben wij, de zustercommissie van al-Yaqeen, een zusterdag georganiseerd met als thema ‘De moslima en haar innerlijke rust’. Het is door en voor zusters georganiseerd.

Met de Gunst van Allah is deze zusterdag uitgegroeid tot een groot succes! Het aantal zusters dat is afgekomen op deze zusterdag bedroeg tussen de vier- en vijfhonderd!!! Dit is een teken dat steeds meer zusters afkomen op de activiteiten van de moskee en activiteiten voor zusters in het bijzonder.

Gedurende de zusterdag werden verschillende filmpjes getoond, is er een lezing gegeven en heeft er een tafelgesprek met een vraag en antwoordsessie plaatsgevonden. Tevens heeft een aantal kleine zustertjes een prachtige voordracht van adviezen gehouden en Anasheed gezongen. Aan het einde van de dag kregen de zusters de gelegenheid om te genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Wij waren erg ontroerd om te zien hoeveel zusters aanwezig waren. Het waren namelijk niet alleen zusters uit omgeving Den Haag die waren gekomen. Het was opvallend dat er ontzettend veel zusters de moeite hebben genomen om uren te reizen voor deze zusterdag. Zusters uit verschillende steden en kleine dorpen waren aanwezig.

Aan het einde van de dag hebben verschillende zusters ons aangesproken en lovende woorden gesproken over de zusterdag. De boodschap was heel duidelijk: er moeten vaker zulke zusterdagen worden georganiseerd!

Wij vragen Allah om onze harten te zuiveren, ons dichter bij Hem te brengen en om de Dacwah te laten groeien.

Zustercommissie al-Yaqeen 25 mei 2013