Zwangere vrouw verliest baby na racistische mishandeling

3305

De Engelse politie is naarstig op zoek naar een man die uit racistische overwegingen een zwangere vrouw met hoofddoek in de buik heeft geschopt. Het 34-jarige slachtoffer heeft hierdoor haar baby verloren. Dat wordt door Britse media gemeld.

De vrouw winkelde op 6 augustus van dit jaar in Milton Keynes toen er een man op haar afkwam en racistische opmerkingen maakte, zo liet de politie weten. De man bleef de vrouw tot haar auto volgen. Hij sloeg een andere man tegen het hoofd met een zak ijs en een fles. En schopte vervolgens de vrouw in haar buik.

Baby overleden

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze het noodlottige nieuws te horen kreeg dat men niet geslaagd was haar baby te redden. Een getuige verklaarde hoe een grote groep mensen om het slachtoffer heen kwam staan, nadat ze tegen de grond was gewerkt.

De politie zet alles op alles om de dader te pakken te krijgen en heeft daarom een screenshot van de bewakingsbeelden openbaar gemaakt, waarop een man te zien is die de politie graag wil spreken: „Deze racistische, zware mishandeling had verstrekkende gevolgen voor het slachtoffer dat haar baby kwijtraakte”, aldus politiewoordvoerder Richard Armitage. „Onze gedachten zijn bij haar en haar familie in deze moeilijke en droevige tijd.” Hij verklaarde dat de politie de man op de foto wil spreken omdat hij mogelijk cruciale informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek.

Bron: Metronieuws.nl

Team al-Yaqeen
15 september 2016