|
18:11
Den Haag | cAsr
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
03:49
Middel 6
05:16
Middel 5
13:52
Middel 2
18:11
Middel 4
22:14
Middel 3
23:41
Alle gebedstijden

Draag met ons de zorgen van de Da’wah

Doe Da'wah. Draag een steentje bij. Word Da'wah-drager.

Bekostig een Iftaar-pakket

Vernieuwde al-Yaqeen App

Ontvang nu ook de Djanazah-gebeden in jouw stad.
Update de App nu op je telefoon

Taraawieh gedurende de Corona-maatregelen

Met de maand Ramadan op komst, rijzen er een hoop vragen met betrekking tot het Taraawieh gebed. In onderstaand artikel hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor jullie op een rij gezet

Ramadan-folder

De voornaamste informatie over het vasten tijdens de maand Ramadan.

Vraag:

Is het toegestaan voor een persoon om zijn lichaamsharen te verwijderen? Dit omdat men bij enorme hitte of gedurende het sporten enorm gaat zweten bij zijn borst, rug en benen.

Antwoord:

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Profeet, diens familie en metgezellen.

Haar is op te splitsen in drie categorieën:

Tot de eerste categorie behoort het haar dat men verplicht dient te laten groeien, zoals de baard van de man.

De tweede categorie is het haar dat verwijderd moet worden, zoals oksel en schaamhaar en haar dat over de bovenlip heen groeit.

De derde categorie is het haar waarover niets vermeld staat in de Wetgeving. Met betrekking tot deze categorie kunnen we zeggen dat het toegestaan is om ze weg te scheren, zoals arm, been, borst en rughaar.

En Allah weet het het best.
Islamqa.com
...

Vraag:

Ik ben 23 jaar en lijd aan zware overgewicht. Om deze reden zou ik graag een maagomleiding (gastric bypass) willen laten uitvoeren. Hierbij wordt de richting van de maag omgeleid zodat deze kleiner wordt en rechtstreeks aangesloten op de darmen. Dit is een grote operatie, die net zoals alle andere operaties, een grote kans op complicaties heeft. Mijn vraag luidt als volgt:

Wordt een maagomleiding, om te voorkomen dat het lichaam profiteert van het voedsel, gezien als het veranderen van de schepping van Allah? En is het voor mij toegestaan om deze operatie te ondergaan?

Antwoord:

Het is toegestaan om een operatie te ondergaan waarbij een maagband wordt aangelegd (d.w.z. de maag verkleinen door deze te binden of door nietjes te plaatsen) of de omvang te verkleinen en de maag aan te sluiten op de dunne darm om zo het overgewicht te verminderen. Dit behoort niet tot het wijzigen van de schepping van Allah omdat dit valt onder een medische behandeling. Wel wordt als eis gesteld dat deze operatie niet leidt tot grotere nadelen of lichamelijke schade. Hiervoor dient men betrouwbare artsen te raadplegen, omdat deze operatie gevaarlijke bijwerkingen kan hebben.

Al met al verdient het de voorkeur om in overleg met specialisten een dieetmethode aan te gaan. Mocht dit op niets uitlopen, dan kun je overgaan op het aanbrengen van een band bij de maag of het omleiden (van het voedsel) van de maag. Dit onder voorwaarde dat men weet dat dit geen schade zal opleveren of negatieve bijwerkingen zal hebben.

Islamqa.com
...