Ik wil de Islam binnentreden maar ben geadviseerd te wachten

4984

Vraag:

De afgelopen maanden heb ik mij verdiept in de Islam en ben ik begonnen met het lezen van de Koran. Persoonlijk voel ik dat ik klaar ben om de geloofsgetuigenis te zeggen. Echter zien sommige moslimvrienden dit anders. Zij waarschuwen mij voor een overhaaste beslissing waar ik de rest van  mijn leven mij aan verbind. Maar ik voel dat ik er klaar voor ben. Kunt u mij adviseren wat ik dien te doen zodat ik bewust kan accepteren en verklaren dat Allah de Enige en Ware God is en niets overhaast doe?

Antwoord:

Gefeliciteerd! Wij kunnen onze vreugde niet verbergen bij het lezen van uw vraag waarin u aangeeft klaar te zijn de Islam binnen te treden. Het advies dat je van sommige mensen hebt gehad om te wachten is vreemd. Wellicht dat zij bang zijn dat u zult terugkeren naar ongeloof na het overhaast binnentreden van de Islam.

Maar is de dood niet elk moment mogelijk? Als uw antwoord bevestigend is, dan ziet u dat de Islam binnentreden het beste is dat u kunt doen. Dit zodat, als uw tijd komt, u Allah ontmoet als een volger van Zijn Religie. De enige religie die Hij accepteert.

Bovendien heeft u, alle lof zij Allah, geruime tijd over de Islam en de Koran gelezen. Haast je dus naar het bekeren tot de Islam en ontneem uzelf niet de beloning die u krijgt zodra u de Islam binnentreedt.

Wij vragen Allah u te helpen en de zaken voor u te vergemakkelijken, uw hart te openen voor de waarheid en u te helpen hieraan vast te houden.

En Allah is de Bron van Kracht.

(al-Mawsoecat ul-fiqhiyyah, boekdeel 2, blz. 3090)