Het gebed in een gehuurde moskee

4479

Vraag:

In het Westen is een aantal moskeeën gevestigd in gehuurde gebouwen. De vijf verplichte gebeden en het vrijdagsgebed vinden hierin plaats. Ondanks dat, is er een aantal moslims dat in de buurt van de moskee woont en beweert dat het gebed dat daarin verricht wordt niet geldig is. Dit omdat het gebouw gehuurd is en het niet in het bezit is van de gelovigen. Is deze uitspraak correct?

Antwoord:

Deze persoon wenst niet het gebed te verrichten met de Djamaacah (gemeenschap) en zoekt een excuus voor zichzelf. Wie is degene die hem zei dat het verrichten van het gebed niet toegestaan is in een gehuurd gebouw? Wie heeft hem dat wijs gemaakt?! Het verrichten van het gebed is toegestaan op elke plaats die aangesteld is voor het gebed. Ongeacht of het gehuurd is of niet. Het huren is er vanwege een behoefte en een noodzaak in de landen van de ongelovigen en het Westen. En dit is verder een goede zaak.

De persoon hier in kwestie is iemand die het gebed niet verricht met de Djamaacah of iemand die zelfs helemaal niet bidt en voor zichzelf op zoek is naar dit excuus.

Sheikh Saalih ibn Fawzaan al-Fawzaan