Nicotinepleisters tijdens de Ramadan

15907

Vraag:

Ik ben een zware roker en rook bijna twintig sigaretten per dag. Ik wil graag helemaal stoppen met roken. Iemand heeft mij aangeraden om nicotinepleisters te gebruiken. Mijn vraag is: mag ik nicotinepleisters gebruiken in de maand Ramadan, terwijl ik vast? De nicotinepleister wordt geplakt op de huid waardoor de nicotine opgenomen wordt in het lichaam. Een pleister gaat 24 uur mee. Ik wil in het geheel zeven pleisters gebruiken. Laat mij hierbij vermelden dat ik tijdens het vasten geen drang heb om te roken maar zodra de Iftaar aanbreekt, wil ik gelijk een sigaret roken. Graag uw advies hierover.

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

De zaken die het vasten niet verbreken zijn onder andere zaken die opgenomen worden door het lichaam via de huid zoals crèmes, lotions en huidpleisters die gebruikt worden om medicinale of chemische stoffen toe te dienen, net zoals deze pleisters gebruikt worden om de ziekte van roken te behandelen. Vrees Allah met betrekking tot jouw lichaam en doe jouw lichaam geen kwaad door te roken. Roken is verboden volgens de Islamitische Wetgeving. De Profeet (vrede zij met hem) zei: “en waarlijk, jouw lichaam heeft een recht op je.”

(al-Boekhaarie)

We vragen Allah om jou te helpen om deze slechte gewoonte op te geven en jou en ons te beschermen van al het slechte. Moge Allah onze Profeet Mohammed zegenen en hem vrede schenken.

En Allah weet het het beste.

Sheikh Mohammed Saalih Al-Moenaddjid