Wanneer wordt een kind als volwassen beschouwd ?

25464

Vraag:

Kunt u ons vertellen wanneer een jongen en een meisje als volwassen worden beschouwd en worden geacht de verplichtingen van de Islam na te komen?

Antwoord:

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper.

Een moslim wordt geacht de verplichtingen van de Islam na te komen op het moment dat er sprake is van de volgende twee zaken: lichamelijke volwassenheid en goede geestesgesteldheid. Als een persoon volwassen wordt en in een goede geestesgesteldheid verkeert, dan is hij verplicht de voorschriften van de Islam na te komen, ongeacht of het nu gaat om een man of een vrouw.

Tot de tekenen van volwassenheid behoort de ‘natte droom’ (het vrijkomen van vocht bij opwinding. Dit kan natuurlijk ook gewoon overdag plaatsvinden) ongeacht of dit nu voor de vijftiende levensjaar plaatsvindt. Andere tekenen van de volwassenheid zijn het ontwikkelen van schaamhaar en het bereiken van de vijftiende levensjaar (indien zich geen zichtbare tekenen hebben voorgedaan).

En Allah weet het beter.

Permanente commissie voor het geven van Fataawa, bestaande uit:

Zijne Eminentie sheich Bin Baaz Zijne Eminentie sheikh cAbdur Razzaak cAfiefi Zijne Eminentie sheikh cAbdullah ibnoe Qacoed Zijne Eminentie sheikh cAbdullah ibnoe Ghadyaan