Het ouderlijke huis verlaten

23935

Vraag:

Ik ben onlangs begonnen met praktiseren en wil zo goed mogelijk mijn geloof belijden. Nu word ik door mijn ouders tegengewerkt en is de thuissituatie niet ideaal, vanwege de aanwezigheid van vele verboden zaken als muziek e.d. Is het voor mij als moslima dan toegestaan om alleen te gaan wonen?

Antwoord:

Het is beter voor de vrouw om thuis bij haar ouders te blijven wonen, zelfs als er dingen in huis gebeuren die religieus niet acceptabel zijn. Wanneer deze verboden zaken zich voordoen, dan kan de vrouw zich terugtrekken in haar eigen kamer. Zij is dan niet verantwoordelijk voor wat anderen in huis doen.

Wij raden haar zeker niet aan om haar ouderlijke huis te verlaten, want hierdoor worden deuren geopend tot grote verleidingen en negatieve invloeden. Ook ontneemt zij zichzelf hierdoor de kans om Dacwah te verrichten bij haar familie. Als zij thuis blijft dan kan zij nog altijd op een vriendelijke en rustige manier proberen haar familieleden te vermanen en tot beter gedrag te bemoedigen. Het verlaten van het ouderlijke huis door de vrouw is alleen een optie als zij extreem wordt tegengewerkt in haar geloof en geen andere mogelijkheden meer ziet.

Commissie Religieuze Zaken Stichting as-Soennah

Gerelateerde onderwerpen:

Mag een gescheiden vrouw alleen wonen?