Investeren in internetdiensten

5256

Vraag:

Ik zou graag willen investeren in een bedrijf (Microsoft) dat onder andere internetdiensten aanbiedt. Het is hierbij aan de gebruiker zelf om te bepalen hoe en waarvoor hij deze diensten wil gebruiken. Hetzij om onzedelijke zaken te bekijken of om nuttige informatie op te zoeken. In de Verenigde Staten bezoekt zestig procent van de gebruikers slechte websites op het internet. Wat zegt de Islam over het investeren hierin?

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Aangezien je twijfels hebt over deze zaak en omdat je zegt dat dit soort investeringen er onder andere voor zorgen dat gebruikers de mogelijkheid hebben om toegang te krijgen tot zowel nuttige als schadelijke informatie, en dat meer dan de helft van de gebruikers schadelijke websites opzoekt, dien jij lering te trekken uit de volgende overlevering. De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Verlaat datgene wat jou doet twijfelen voor datgene waar jij niet over twijfelt.”

(at-Tirmidhie)

Dus vergeet dit terrein en ga opzoek naar een andere soort investering die wel Halaal is. Moge Allah jou en ons helpen om te verdienen van goede en zuivere bronnen.

Sheikh Mohammed Saalih al-Moenadjjid Islamqa.com